Informacje ogólne
INFORMACJE OGÓLNE |
||
Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie CPR - Centralnego Rejestru Przedsiębiorstw - Baza Danych Weterynaryjnych Numerów Identyfikacyjnych |
Pobierz | |
DZIAŁ ZAKAŹNY |
||
Określenie wieku lisów |
Pobierz | |
Informacja dla hodowców drobiu |
Pobierz | |
Utrzymujesz ptaki- bioasekuracja |
Pobierz | |
Informacja na temat wirusa Schmallenberg |
Pobierz | |
Afrykański pomór świń - ASF |
||
Rozporządzenie MRiRW z 9.02.2018 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie środków podejmowanych w związku z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń |
Pobierz | |
Jak postępować w przypadku znalezienia padłego dzika. |
Pobierz | |
Wytyczne dotyczące postępowania w przypadku znalezienia padłego dzika |
Pobierz | |
Co to jest afrykański pomór świń |
Pobierz | |
Informacja dla myśliwych i leśników dotycząca afrykańskiego pomoru świń |
Pobierz | |
Informacja dla hodowców trzody chlewnej dotycząca afrykańskiego pomoru świń |
Pobierz | |
ASF Materiały szkoleniowe dla Lekarzy Weterynarii |
Pobierz | |
ASF Materiały szkoleniowe dla hodowców i producentów świń |
Pobierz | |
Ulotka, Informacja - na temat wirusa ASF |
Pobierz | |
Informacja na temat wirusa ASF |
Pobierz | |
Wysoce zjadliwa grypa ptaków - HPAI |
||
Ulotka, informacja - wirus wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI), podtypu H5N8 |
Pobierz | |
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI |
Pobierz | |
Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla myśliwych. Dotyczące postępowania podczas polowań na ptactwo łowne, w związku z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI) podtypu H5N8 u dzikich ptaków w Polsce. |
Pobierz | |
Informacja o zasadach ochrony gospodarstw przed wniknięciem czynnika zakaźnego-bioasekuracji |
Pobierz | |
Wytyczne dla hodowców drobiu |
Pobierz | |
HIGIENA ŻYWNOŚCI |
||
Poradnik dobrych praktyk higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskimi i rzemieślniczym przetwórstwie mleka |
do wglądu w PIW |
|
Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego |
Pobierz | |
Wymagania weterynaryjne przy uboju zwierząt na terenie gospodarstwa przy produkcji mięsa na użytek własny |
Pobierz | |
Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierząt |
Pobierz | |
Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej |
Pobierz | |
Poradnik dla producentów rolnych prowadzących dostawy bezpośrednie, sprzedaż bezpośrednią, działalność marginalną, lokalną i ograniczoną, gospodarstwa agroturystyczne oraz oferujących produkty tradycyjne. |
Pobierz | |
BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PASZ |
||
Informacja dla hodowców zwierząt gospodarskich, zakaz stosowania mączek mięsno - kostnych |
Pobierz |
Publikacja dnia: 21.04.2021
Dokument z dnia: 05.09.2019
Dokument oglądany razy: 1 295