bip.gov.pl
A A A K

SmodBIP
To jest wersja archiwalna z dnia 05.09.2019, zobacz aktualną wersję tej strony.
Zmiany wprowadzono z powodu: Korekta edycji strony

Informacje ogólne

 

INFORMACJE OGÓLNE 

 
   Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie CPR
     - Centralnego Rejestru Przedsiębiorstw
     - Baza Danych Weterynaryjnych Numerów Identyfikacyjnych
 Pobierz 

DZIAŁ ZAKAŹNY

 

  Zasady przeprowadzania kontroli urzędowych przez organy Inspekcji
     Weterynaryjnej

Pobierz

   Określenie wieku lisów

 Pobierz

   Informacja dla hodowców drobiu

Pobierz

   Utrzymujesz ptaki- bioasekuracja

Pobierz

   Informacja na temat wirusa Schmallenberg

Pobierz

Afrykański pomór świń - ASF

 

   Rozporządzenie MRiRW z 9.02.2018 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie
     środków podejmowanych w związku z wystąpieniem afrykańskiego pomoru świń

Pobierz

   Jak postępować w przypadku znalezienia padłego dzika.

Pobierz

   Wytyczne dotyczące postępowania w przypadku znalezienia padłego dzika

Pobierz

   Co to jest afrykański pomór świń

Pobierz

   Informacja dla myśliwych i leśników dotycząca afrykańskiego pomoru świń

Pobierz

   Informacja dla hodowców trzody chlewnej dotycząca afrykańskiego pomoru świń

Pobierz

   ASF Materiały szkoleniowe dla Lekarzy Weterynarii

Pobierz

   ASF Materiały szkoleniowe dla hodowców i producentów świń

Pobierz

   Ulotka, Informacja - na temat wirusa ASF

Pobierz

   Informacja na temat wirusa ASF

Pobierz

   Wysoce zjadliwa grypa ptaków - HPAI

 

   Ulotka, informacja  - wirus wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI), podtypu H5N8

Pobierz

   ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
    z dnia 4 kwietnia 2017 r. w sprawie zarządzenia środków związanych
    z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków

Pobierz

 Wytyczne Głównego Lekarza Weterynarii dla myśliwych. Dotyczące postępowania podczas polowań na ptactwo łowne, w związku z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków (HPAI) podtypu H5N8 u dzikich ptaków w Polsce.

Pobierz 

 Informacja o zasadach ochrony gospodarstw przed wniknięciem czynnika zakaźnego-bioasekuracji

Pobierz

 Wytyczne dla hodowców drobiu

Pobierz

HIGIENA ŻYWNOŚCI 

 

 Poradnik dobrych praktyk higienicznych wytwarzania serów i innych produktów mleczarskich w farmerskimi i rzemieślniczym przetwórstwie mleka

do wglądu
w PIW

 Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego
    – wymagania z zakresu bezpieczeństwa żywności

Pobierz

   Wymagania weterynaryjne przy uboju zwierząt na terenie gospodarstwa przy produkcji mięsa na użytek własny 

Pobierz

   Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierząt
gospodarskich kopytnych poza rzeźnią

Pobierz

   Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej

Pobierz

   Poradnik dla producentów rolnych prowadzących dostawy bezpośrednie, sprzedaż bezpośrednią, działalność marginalną, lokalną i ograniczoną,  gospodarstwa agroturystyczne oraz oferujących produkty tradycyjne.

Pobierz

BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PASZ 

 

   Informacja dla hodowców zwierząt gospodarskich - zakaz stosowania mączek mięsno - kostnych

Pobierz


Opublikował: Jerzy Czochrowski
Publikacja dnia: 05.09.2019
Podpisał: Barbara Maj-Świerczyńska
Dokument z dnia: 05.09.2019
Dokument oglądany razy: 695